Hogyan tud környezettudatos lenni egy webshop?

Azt gondoljuk, hogy a mai világunkban nagyon fontos tennünk környezetünk épségéért. A fennmaradás érdekében óvnunk kell a Földünket és annak élővilágát. Ezért szeretnénk bemutatni nektek, hogy miért mondható környezettudatosnak webshopunk.

Termékeink

Elsősorban olyan termékeket találsz meg a webshopunkban, mellyel te is tudatos életmódot tudsz folytatni. Számos termék csomagolása újrahasznosítható, összetevőik közt nem szerepel pálmaolaj. Valamint, állatkísérleteket elkerülő eljárásokkal készülnek. Mai világunkban a kényelem és a tudatosság ellentétekként vannak beállítva. Mégis azt kell, hogy mondjuk: webshopunkon keresztül kényelmesen összeállíthatod bevásárló listád környezetbarát fogyasztási cikkekkel.

Nézz körbe nálunk!

Partnerek

Olyan partnerekkel dolgozunk együtt, akiknek világnézetük és céljuk egyezik a miénkkel. Külön-külön is hangsúlyt tesznek a tudatos életmódra és kiállnak a Földünk védelme mellett.

„Nem használunk sem szóját, sem pálmaolajot, sem finomított cukrot. A termékeink doboza 100%-ban újrahasznosított papírból készül.”

„Cégünket 2001-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy a vegán, egészség- és környezettudatos életmód iránt érdeklődők, valamint az élelmiszer intoleranciával vagy -allergiával rendelkezők igényeit kiszolgáljuk. Így lettünk Magyarország első vegán elköteleződésű élelmiszer-, mosó- és tisztítószer-kereskedelmi cége.”

„A Rapunzel cég a biotermelés úttörője, 40 éves fennállása óta töretlen fejlődést mutat és példamutató tevékenységével nagy mértékben hozzájárul Földünk természeti értékeinek megtartásához, a fenntartható gazdálkodáshoz. A „fair” kereskedelem megvalósításának is egyik úttörője.”

„A Biopont Kft. elsődleges célja, hogy termékeivel teljesebbé tegye fogyasztói életét, segítse az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás és a környezetbarát szemlélet minél szélesebb körben történő megismerését.”

Szelektív hulladékgyűjtés

Irodánkban mi is szelektíven gyűjtjük a hulladékainkat. Ez kezdetben tudatos odafigyelést igényel, de egy ponton túl már megszokássá válik, hogy külön választjuk a papírt és a műanyag hulladékot. Igyekszünk odafigyelni, hogy csökkentsük a műanyag használatunkat is. Szűrt vízadagoló automatánkkal csökkentjük az eldobható palackok számát. Ezen felül, ha hosszabb távra indulunk el, saját tartós palackkal szerelkezünk fel.

Csomagolás

A rendeléseinket újrahasznosított papírdobozokban kapják meg vásárlóink. A csomag biztonságos kiszállítása érdekében kitöltő anyagot használunk, mely szintén újrahasznosított anyag. A csomag hagy némi kritizálandó részt nekünk, ugyanis a ragasztás műanyag szalagcsíkkal történik. Erre keressük még a megfelelő megoldást. Ha van javaslatod, bátran küldd el az [email protected] címre.

kiszállítás

A rendeléseiteket különböző csomagátvevő pontokon keresztül kézbesítjük. Ez is egy környezetbarát megoldás részünkről, hisz az 1 csomagra jutó káros anyag-kibocsátás ezeknél a legminimálisabb. Ha pedig biciklivel keresitek fel az átvevő pontokat ti is jót tehettek környezetünkkel.  

További céljaink

Ahogy már említettük a ragasztószalagunkra keressük a legjobb megoldást. Továbbá szeretnénk a jövőben a beszerző útjainkat saját elektromos autóval megtenni. Valamint tervezzük kibővíteni a csomagpontos kiszállításaink partnerkörét is. 

Nézz körbe webshopunkban, hogy milyen környezetbarát termékeink vannak!