Előző
Következő

Miért fontos reggelizni?

Ha követitek Instagram oldalunkat, bizonyára feltűnt mennyire szeretjük a reggeliket. Nem csak mi, de számos vásárlónk is. Több szempontból is fontos étkezésnek tartjuk, ezért hoztunk néhány okot arra, hogy miért kezdjétek a napotokat ti is tápláló finomságokkal.

Szervezetünk tökéletes működése

A napi pörgés megkezdéséhez energiára van szüksége szervezetünknek. Hisz a hosszú (olykor kevés) alvás során a hasznos tápanyagok már feldolgozásra kerültek. Így az újabb gondtalan működéshez energiát kell bevinnünk: fehérje, telített zsírsav, vitaminok és ásványi anyagok formájában.  Még ha a mindennapi rutinunkban ennek hiánya nem tűnik fel sem szabad erről megfeledkeznünk. Tudatosan kell hozzászoktatni szervezetünket a rendszeres reggelizéshez. 

Vércukorszint

Ha már sikerül reggelente időt szánni az étkezésre, fontos odafigyelni az alapanyagokra. A magas szénhidráttartalmú ételekkel gyorsan jól lakunk, de a hirtelen megemelkedett vércukor szintünk hamar visszazuhan. Így rövid időn belül újra éhesek leszünk. Fogyasszunk teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, lassan felszívódó szénhidrátokból álló reggelinkkel kellő energiával fogjuk kibírni a délelőttöt ebédig.

Diabétesz megelőzése

A reggeli étkezéssel tudjuk szabályozni a glükózszintünket. Kutatások igazolják, hogy akik rostban gazdagon reggeliznek, azoknál kisebb eséllyel alakul ki a 2-es típusú diabétesz, mint azoknál, akik nem szoktak reggelizni. A kor előrehaladtával ez a betegség nagy gondot okozhat, de a rendszeres reggelivel ezt is megelőzhetjük.

Kalóriák

Akik rendszeresen reggeliznek, több kalóriát égetnek el a nap folyamán. Szintén alapos kutatás támasztja alá azt a tényt, hogy a reggelizők tábora aktívabb minden apró mozgás tekintetében, így már reggeltől kezdve több kalóriát égetnek el. Nem csak a szellemi tevékenységünk során tudunk élénkebbek lenni, de fizikai aktivitásunkra is hatással van a reggeli energiabevitel. Még akkor is, ha ezt észre sem vesszük.

Próbáljátok ki az általunk ajánlott reggeliket!

Teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk

Webshopunkban találsz hozzájuk alapanyagokat is!

Tojásos reggelik

tojás

Zabpehely

Készítsd növényi tejjel! 

Isola Bio Light Zabital

Gluténmentes Natúr Rizsital

Biopont BIO Natúr Zabital

Olvasd el korábbi bejegyzéseinket is!

Vegetáriánus vs Vegán

Vegetáriánus vs Vegán Zavarba jössz, amikor szóba kerül a vegetáriánus vagy vegán kifejezés? Te sem tudod megkülönböztetni a fogalmakat? Ne aggódj, a mai bejegyzésünkben bemutatjuk

Miért fontos a reggeli?

Miért fontos reggelizni? Ha követitek Instagram oldalunkat, bizonyára feltűnt mennyire szeretjük a reggeliket. Nem csak mi, de számos vásárlónk is. Több szempontból is fontos étkezésnek

Környezettudatos webshop

Hogyan tud környezettudatos lenni egy webshop? Azt gondoljuk, hogy a mai világunkban nagyon fontos tennünk környezetünk épségéért. A fennmaradás érdekében óvnunk kell a Földünket és